Profitul net al conglomeratului Berkshire Hathaway, condus de miliardarul american Warren Buffett, a scazut in primul trimestru cu 4%, de la 4,9 miliarde de dolari in primele trei luni ale anului trecut la 4,7 miliarde de dolari, potrivit CNN.

Conglomeratul de investitii include afaceri in domenii precum asigurari, utilitati, cai ferate, finante si retail, printre care Geico, Burlington Northern Santa Fe si Dairy Queen, scrie Mediafax.

Castigul operational pe actiune s-a situat la 2.149 de dolari pentru primele trei luni, cu circa 23 de dolari sub asteptarile analistilor consultati de Reuters.

Operatiunile din asigurari au inregistrat in primul trimestru cele mai slabe rezultate dintre afacerile Berkshire, cu impact negativ in evolutia profitului intregului grup.

Vremea foarte rece, care a afectat regiuni extinse ale SUA in primele luni ale anului, a cauzat probleme si la Burlington Northern Santa Fe, compania de transport feroviar detinuta de Buffett.

De asemenea, scaderea profitului a fost determinata si de declinul valorii unor investitii in instrumente financiare complexe, scrie cotidianul britanic Financial Times.

Lichiditatile Berkshire au urcat, insa, cu 1 miliard de dolari in primul trimestru, la 49 de miliarde de dolari, oferindu-i lui Buffett "munitie" pentru achizitiile semnificative pe care afirma ca vrea sa le faca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri