Economia Frantei incepe sa-si revina si va permite guvernului sa reduca taxele, a declarat presedintele francez Francois Hollande pentru publicatia Journal du Dimanche, citata de Reuters.

"Efortul pentru realizarea reformelor nu s-a incheiat, dar recuperarea economica incepe sa apara. Aceasta etapa va conduce la o crestere economica mai puternica, la competitivitate mai buna si la o redistribuire a puterii de cumparare prin taxe mai reduse", a spus el, conform Mediafax.

Hollande, ales presedinte in mai 2012 pentru o perioada de cinci ani, a adaugat ca a ajuns in a doua etapa a mandatului sau.

In timpul campaniei electorale, Hollande a promis ca se va concentra in primii ani ai mandatului asupra consolidarii finantelor Frantei, urmand ca dupa ce deficitul bugetar intra pe o panta descenedenta sa lucreze la imbunatatirea puterii de cumparare a populatiei.

Parlamentul a aprobat vineri un plan cu un impact de 50 de miliarde de euro care vizeaza reducerea pana in 2015 a deficitului bugetar al Frantei in limita de 3% din PIB acceptata in UE.

Economia Frantei a crescut cu 0,2% anul trecut, dupa stagnare in 2012 si un avans de 2% in 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri