Marea Britanie: minoritatile etnice vor reprezenta o treime din populatie pana in 2050

Aproape o treime din britanici vor proveni din randul minoritatilor etnice pana in 2050, in cazul in care tendintele actuale continua, potrivit unui studiu publicat marti de catre Policy Exchange, un centru de cercetare, relateaza AFP.

Comunitatile de culoare si ale altor minoritati etnice se dezvolta intr-un ritm mult mai important decat populatia alba si schimba in mod radical "fata" Marii Britanii, releva studiul. Cele mai importante cinci comunitati dintre acestea - indiana, pakistaneza, cea originara din Bangladesh, africani de culoare si caraibi de culoare - reprezinta aproximativ opt milioane de locuitori, adica 14% din populatia actuala, precizeaza Policy Exchange.

Acest numar s-a dublat in ultimul deceniu, in timp ce populatia alba a ramas aproape la acelasi nivel. Daca aceasta tendinta continua, minoritatile etnice vor reprezenta intre 20 si 30 la suta din populatia totala pana in 2050. Jumatate din aceste comunitati traiesc in orasele Londra, Manchester si Birmingham, potrivit acestui studiu si unor date oficiale.

Nivelul somajului in cadrul acestor comunitati este de doua ori mai mare decat media nationala, cu exceptia minoritatii indiene, ai carei membri tind sa fie mai calificati. Autorii acestui studiu apreciaza ca exista "diferente clare si importante" intre aceste diferite comunitati, care este necesar sa fie luate in calcul de catre lumea politica britanica, potrivit Mediafax.

Totusi, ele au toate tendinta sa sustina Partidul Laburist, aflat in opozitie, mai degraba decat Partidul Conservator al premierului David Cameron, indiferent de varsta si apartenenta sociala, potrivit studiului.

Citeste si:
Primul aeroport pe care pot fi făcute teste rapide COVID-19
Primul aeroport pe care pot...

Sursa foto: Londra/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri