"Daca separatistii prorusi amana referendumul si Kievul inceteaza operatiunile militare si ia masuri pentru lansarea unui dialog, Ucraina va iesi din situatia de criza", a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului.

"Indemnul presedintelui Putin de amanare a referendumului de la Donetk este un pas pentru intregul popor ucrainean", a subliniat Peskov.
Presedintele rus, Vladimir Putin, le-a cerut separatistilor ucraineni sa amane referendumul programat pentru 11 mai, privind "declaratia de independenta" a republicii autoproclamate Donetk. Miscarile proruse au anuntat ca analizeaza solicitarea Moscovei.

De altfel, Putin considera ca organizarea scrutinului prezidential in Ucraina reprezinta "un pas in directia cea buna". "Scrutinul prezidential din Ucraina reprezinta un pas in directia cea buna. Dar votul nu va decide nimic daca nu vor fi protejate drepturile tuturor cetatenilor", a subliniat Putin, precizand ca trupele ruse au fost retrase de la frontierele Ucrainei, o informatie care inca nu a putut fi confirmata de NATO si de Statele Unite.