Presedintele rus, Vladimir Putin, a trecut in revista navele Flotei Ruse la Marea Neagra stationate in portul Sevastopol, relateaza televiziunea rusa, citata de AFP.

Insotit de ministrul Apararii, Serghei Soigu, presedintele Vladimir Putin a trecut succesiv prin fata a zeci de nave militare ruse, felicitand echipajele, potrivit imaginilor transmise de posturile de televiziune ruse. "Tovarasi, va felicit pentru cea de-a 69-a aniversare a victoriei in marele razboi patriotic", a spus Vladimir Putin in fata fiecarei nave.

Ultima nava a fost crucisatorul Moskva, nava-amiral a Flotei ruse la Marea Neagra. Portul Sevastopol a fost plin de oameni, care au participat la ceremonii, potrivit imaginilor transmise de posturile de televiziune ruse si corespondentul AFP la fata locului.

Dupa trecerea in revista a navelor, a avut loc o parada aeriana, cu participarea a zeci de avioane, inclusiv bombardiere supersonice Tupolev TU-22 si avioane de vanatoare Suhoi Su-27. Vladimir Putin a sosit vineri dupa-amiaza in Crimeea, dupa ce a sarbatorit "patriotismul" rus la traditionala parada militara din Piata Rosie din Moscova, in prima vizita in peninsula ucraineana anexata in martie de Rusia, potrivit Mediafax.

Totodata, Vladimir Putin a declarat ca revenirea Crimeei la Rusia restabileste "adevarul istoric", exprimandu-se in fata miilor de locuitori din Sevastopol, in peninsula ucraineana alipita in martie la Rusia, relateaza AFP.

Citeste si:
OMV Petrom produce un nou combustibil pentru nave la Petrobrazi
OMV Petrom produce un nou...

"Anul 2014 va ramane in anale ca anul in care popoarele ce traiesc aici au decis cu fermitate sa fie cu Rusia, confirmandu-si loialitatea fata de adevarul istoric si memoria stramosilor nostri", a declarat Vladimir Putin in cadrul ceremoniilor de celebrare a victoriei din 1945 asupra nazistilor.

Sursa foto: Nave de razboi in Sevastopol/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Macron: Rusia va continua sa incerce sa destabilizeze democratiile occidentale
Setari Cookie-uri