Gazprom va sista livrarile de gaze destinate Ucrainei incepand din 3 iunie, daca Administratia de la Kiev nu va efectua plati in avans pentru luna iunie, anunta presedintele companiei ruse, Aleksei Miller.

"Daca Ucraina nu va plati anticipat gazele pe luna iunie, Gazprom va informa inainte de 3 iunie partea ucraineana in legatura cu gazele care vor fi livrate. Daca nu vor fi platite in avans, Ucraina nu va primi niciun metru cub de gaze in iunie", a explicat Miller, citat de AFP.

Rusia ameninta Ucraina cu masuri simetrice daca va mai bloca tranzitul avioanelor ruse

Agentia federala rusa pentru Transporturile aeriene avertizeaza ca Rusia ar putea adopta masuri simetrice daca Ucraina va continua sa blocheze accesul avioanelor ruse in spatiul sau aerian, ca reactie la interzicerea accesului aeronavei vicepremierului rus Dmitri Rogozin, citat de Mediafax.

"Daca aceasta practica de interzicere a accesului zborurilor ruse in spatiul aerian ucrainean va continua, Rusia va adopta masuri simetrice", a declarat un oficial rus.

Citeste si:
WikiLeaks: Diplomatii americani, despre Gazprom
WikiLeaks: Diplomatii...

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, sustine ca avioane militare ucrainene au fortat aeronava sa sa aterizeze in Republica Moldova, dupa ce tocmai decolase de la Chisinau.

Potrivit Moscovei, Ucraina nu a acordat autorizatie de tranzit pentru avionul lui Rogozin.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri