Parlamentul danez a creat o animatie care il are ca personaj principal pe un barbat musculos si violent, pe nume Voteman, pentru a incuraja tinerii sa voteze la alegerile europarlamentare din 25 mai, dar aceasta a fost restrasa de pe YouTube si Facebook la o zi dupa lansare, din cauza criticilor.

Dupa o serie de critici cu privire la modul in care descrie sexul si violenta, Parlamentul a restras filmul de pe YouTube si Facebook la o zi dupa lansare, relateaza The Guardian, in editia electronica, potrivit Mediafax.

Totodata, The Independent scrie care Guvernul danez a cheltuit 27.000 de euro pentru a crea personajul Voteman care sa incurajeze generatia tanara sa voteze pentru Parlamentul European.

In film, Voteman se afla in pat cu un grup de femei in momentul in care primeste un telefon. Dupa aceea imbraca o vesta de piele si sare pe o pereche de delfini pentru a lua cu asalt persoanele ce nu voteaza, decapitand un barbat in timp ce lua micul dejun.

Ca majoritatea supereroilor cu un apetit pentru razbunare, furia lui Voteman este alimentata de propriul esec - in acest caz, acela de a vota la precedentele alegeri europene si, prin urmare, constientizarea faptului ca nu a avut nicio influenta asupra reglementarilor privind schimbarile climatice, subventiilor agricole sau cantitatii de scortisoara din placinta daneza.

Citeste si:
Economist BCR: Alegerile anticipate ar elimina incertitudinea fiscala
Alegerile anticipate ar putea...

"Multe persoane, a caror opinie o respect profund au perceput animatia de la centrul de informare UE ca fiind mult mai serioasa si ofensiva decat intentiona sa fie", a declarat Mogens Lykketoft, presedintele Parlamentului Danez (Folketinget).

Rata de participare la vot in Danemarca la alegerile parlamentare din 2009 a fost aproape de 60%. Votul a avut insa loc impreuna cu un referendum pe tema regulilor de succesiune regala.

Analizand comentariile postate pe YouTube, nu toti au fost convinsi de tacticile dure ale lui Voteman. "Daca ei cred ca acest video ma va face sa votez la alegerile parlamentare, atunci ar trebui sa se mai gandeasca", a scris un comentator. "Voi crede in Voteman atunci cand il voi vedea si chiar si atunci am mari dubii ca el ma va face sa votez".

Citeste si:
Barometru: PNL ar castiga alegerile. Ce partide se prabusesc
Barometru: PNL ar castiga...
Sursa foto: YouTube.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Sondaj CURS pentru Primaria Bucuresti: Firea, Basescu si Nicusor Dan
Setari Cookie-uri