Anuntul agentiei de stat ca intentioneaza sa vanda 71 de hectare din plajele Sarakiniko si Simos a declansat reactii de protest, scrie portalul elen GreekReporter.

Multi localnici si organizatii internationale se opun vanzarii, din cauza impactului pe care dezvoltarea acestora l-ar avea asupra mediului.

Zona se afla sub protectia programului european Natura 2000, din cauza speciilor locale de plante. Localnicii considera ca exploatarea insulei va distruge mediul natural.

Citeste si:

Plaja Simos este una dintre cele mai frumoase din Marea Mediterana si a fost inclusa in top zece si la nivel global, potrivit Asociatiei Oamenilor de Stiinta Elafonisos.

Primarul municipalitatii de pe insula, Panagiotis Psaromatis, a trimis o scrisoare fondului pentru dezvoltarea activelor statului in care se opune vanzarii.

In 2013, cotidianul The Guardian a plasat Elafonisos prima pe o lista de zece regiuni din Grecia cu cele mai frumoase plaje din tara, in timp ce revista germana Geo-Saison a descris insula ca fiind "raiul pe pamant".

Sursa foto: Elafonisi, Shutterstock.com