Veste buna din Grecia: un rating mai bun din partea Fitch

Agentia Fitch Ratings apreciaza in crestere ratingul de tara al Greciei, de la "B-" la "B", incadrand tara in categoria puternic speculativa, ca urmare a redresarii economice, noteaza AFP.

Decizia reflecta eforturile depuse de aceasta tara in vederea redresarii conturilor si perspectivei unei consolidari a cresterii economice, a anuntat agentia intr-un comunicat.

Ratingul datoriilor pe termen lung este insotit de o perspectiva stabila, ceea ce inseamna ca Fitch nu intentioneaza sa il modifice in trimestrele urmatoare. In schimb. ratingul pe termen scurt a fost mentinut la "B".

In privinta redresarii bugetare, Fitch subliniaza ca "reducerea deficitului Greciei in ultimii patru ani a fost remarcabila", tara obtinand un excedent primar "ajustat" de 0,8% din PIB in 2013, care ar urma sa atinga, potrivit calculelor sale, 1,4% in acest an, potrivit Mediafax.

Fitch mai apreciaza ca "economia (greaca) a atins partea de jos" si ca "relansarea se va consolida in mod gradual anul acesta". Agentia anunta ca preconizeaza o crestere de 0,5% din PIB-ul Greciei anul acesta si de 2,5% anul viitor.

Citeste si:
Orban: România are perspective de revenire economică foarte bune
Ludovic Orban: România are...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri