Cei patru observatori fac parte din Misiunea speciala a OSCE pentru monitorizarea situatiei din Ucraina si au disparut in regiunea separatista Donetk. Potrivit unor surse citate de Kyiv Post, este foarte probabil ca cei patru observatori internationali sa fi fost capturati de insurgenti prorusi.

Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) a anuntat ca a pierdut, de luni seara, contactul cu una dintre echipele de observatori, in zona Donetk. "Misiunea speciala de observare a OSCE a pierdut luni, in jurul orei locale 18.00 (18.00, ora Romaniei), contactul cu una dintre echipele sale de la Donetk" care efectua "o patrula de rutina", a anuntat organizatia intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Confruntari intre armata ucraineana si separatisti prorusi au devastat luni zona aeroportului international de la Donetk, ocupat de catre insurgenti. Peste 1.000 de observatori din cadrul OSCE si altor organisme internationale au fost mobilizati in Ucraina, in vederea supravegherii alegerilor prezidentiale de duminica, castigate de catre miliardarul prooccidental Petro Porosenko.