Printul Marii Britanii a ajuns in Brasov in jurul orei 12:00, apoi s-a plimbat pe stradutele din centrul vechi si a vizitat casa parohiala a Bisericii Evanghelice. In jurul orei 13:15, Charles si suita sa, insotiti de ofiteri SPP, au intrat in Biserica Neagra, el declarand jurnalistilor ca se simte foarte bine la Brasov.

Dupa aproximativ o ora, Printul Charles a iesit din biserica si a urcat in masina cu care venise, urmand sa plece catre Valea Zalanului, din judetul Covasna, unde are mai multe proprietati. La iesirea din biserica, Printul Charles a fost aplaudat de catre brasovenii si turistii care se aflau in zona, relateaza Mediafax.

Christian Plajer, prim-preot al Bisericii Negre din Brasov, a declarat ca vizita Printului Charles este onoranta.
"Ne-a onorat cu vizita sa, ceea ce este un lucru deosebit pentru noi. S-a interesat de istoria si arhivele Bisericii Evanghelice. Speram sa mai vina pentru ca mai sunt inca multe lucruri de vazut. Este un om modest, foarte interesat si receptiv la tot ce este de valoare si la tot ce i se prezenta. Este un spirit universal", a declarat Christian Plajer.

Printul Charles a vizitat orga istorica adusa de la Rupea, dar si orga mare a Bisericii Negre. Orga de la Rupea dateaza din 1699 si este una dintre cele mai vechi orgi din Transilvania, fiind restaurata anul trecut si adusa la Biserica Neagra. Dupa plecarea de la Biserica Neagra, Printul Charles a mai facut o oprire la Biserica "Sf Nicolae" si la Prima Scoala Romaneasca din cartierul Schei.

Printul Charles a ajuns marti seara in localitatea covasneana Miclosoara, din zona Baraolt, unde a innoptat la resedinta familiei contelui Kalnoky Tibor. Inainte sa cineze la conacul Kalnoky, Printul Charles a facut o scurta plimbare prin sat.

Citeste si:

Potrivit unor surse locale, mostenitorul coroanei Marii Britanii va innopta miercuri in locuinta sa din Valea Zalanului, judetul Covasna, unde are mai multe proprietati, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata.

Mostenitorul coroanei Marii Britanii a sosit, marti dupa-amiaza, in Romania, pe Aeroportul International "Transilvania", din Targu Mures, cu un avion privat, fiind preluat de catre ofiteri ai Serviciului de Protectie si Paza.
Printul Charles a petrecut cateva ore in satul brasovean Viscri, mergand la locuinta pe care o are in localitate si discutand cu un arhitect despre lucrari la aceasta, intrucat intentioneaza sa o extinda.

Mostenitorul coroanei britanice a fost intampinat de sateni si de oficialitatile locale, dupa care a mers la locuinta sa, el plecand din Viscri marti, in jurul orei 18.30. Printul Charles s-a aflat in Romania si in urma cu un an, cand a mers la domeniul contelui Kalnoky Tibor din localitatea covasneana Miclosoara, la una din proprietatile sale de pe Valea Zalanului, din comuna Malnas, judetul Covasna, in localitatea mureseana Archita si in localitatea brasoveana Viscri, unde are, de asemenea, o locuinta.

In aceeasi perioada, Printul Charles s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni, tot atunci avand o intalnire si cu premierul Victor Ponta.

In cadrul aceleiasi vizite private de anul trecut, Printul Charles a avut o scurta intrevedere si cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, care l-a invitat sa i se alature in viitoarele sale proiecte "verzi", mostenitorul coroanei Marii Britanii fiind de acord cu acest lucru. Printul Charles a fost in Transilvania de mai multe ori, in ultimii ani, in vizite private, in judetele Mures, Covasna, Harghita si Brasov.

Sursa foto: Printul Charles/ Shutterstock.com