Liderii din zece tari est-europene, printre care si presedintele Romaniei Traian Basescu, s-au reunit la Varsovia pentru a discuta, alaturi de presedintele Statelor Unite, Barack Obama, despre securitatea in regiune, in contextul conflictului dintre Rusia si Ucraina.

Discutia dintre Traian Basescu si Barack Obama a constat in cateva replici, liderul roman fiind abordat de presedintele Statelor Unite, care l-a intrebat daca se simte bine. “Da. Va multumesc foarte mult pentru vizita pe care a facut-o vicepresedintele Joe Biden in Romania”, a raspuns Basescu, potrivit Digi24.

In cadrul vizitei din Polonia, care a avut ca principal tema de discutie securitatea din Estul Europei, Barack Obama a propus un plan de securitate in zona, prin alocarea sumei de un milliard de dolari. Acesta presupune dislocarea de noi forte americane, terestre, aeriene si navale, ca dovada a angajamentului SUA fata de tarile member NATO.

In plus, presedintele American a precizat ca isi doreste o cooperare cu state prietene precum Ucraina, Moldova si Georgia.

Miercuri, Obama va avea o intrevederea cu presedintele ales al Ucrainei, Petro Porosenko, dupa care va merge la Castelul Regal, unde va sustine un discurs. Dupa Varsovia, Obama se va deplasa in Belgia, unde va participa la summitul G7, la Bruxelles.

Summitul G7 are loc dupa excluderea Rusiei din G8 si anularea reuniunii de la Soci, masuri luate in urma interventiei Moscovei in Ucraina, precizeaza Mediafax.

Liderul american va merge ulterior la Paris, joi, unde se va intalni cu presedintele Francois Hollande, chiar in aceeasi zi in care seful de stat francez il va primi pe omologul sau rus, Vladimir Putin. Casa Alba nu intentioneaza sa programeze o intalnire intre Obama si Putin in cursul vizitei presedintelui american la Paris, a insistat Rhodes. In schimb, Obama nu se va opune unei intalniri intre Hollande si Putin, a dat asigurari, vineri, purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri