Vladimir Putin asteapta "dovezi" din partea SUA privind implicarea Rusiei in conflictul ucrainean

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, cere Statelor Unite sa prezinte "dovezi" privind implicarea militara a Rusiei in conflictul separatist din estul Ucrainei. "Dovezi?! Vreau ca Statele Unite sa le arate!", a afirmat Putin intr-un interviu acordat postului de radio Europe 1 si postului tv TF1.

Statele Unite au anuntat ca detin "dovezi" potrivit carora Rusia continua sa permita trecerea "combatantilor" si "armamentului" in estul Ucrainei. "Noi am vazut, toata lumea a vazut, cum fostul secretar de Stat american (Colin Powell) a prezentat dovezi referitoare la prezenta unor arme de distrugere in masa in Irak", a ironizat Putin, cu aluzie la acuzatiile nefondate, lansate in 2003 de Statele Unite, pentru a justifica interventia militara impotriva lui Saddam Hussein, noteaza Mediafax.

"A afirma inseamna un lucru, iar a prezenta dovezi inseamna altceva. Va repet: nu exista nicio forta rusa, nici un militar rus in sud-estul Ucrainei", a adaugat el. "Sper ca nu vom intra intr-o noua faza a «Razboiului Rece»", a declarat Vladmiri Putin.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri