Persoanele cu venituri scazute din Grecia vor primi vouchere in valoare de 500 de euro pentru achizitia de PC-uri, abonament la internet si lectii de utilizare a tehnologiei IT&C, ca parte a unui program de ajutor social, a anuntat guvernul elen.

Initiativa Solidaritatea Digitala a Ministerului Infrastructurii reprezinta o incercare de a utiliza resursele financiare din programul Convergenta Digitala, finantat de UE, inainte ca acestea sa fie pierdute, scrie cotidianul elen Kathimerini.

Potrivit guvernului, vor avea dreptul sa primeasca vouchere de 500 de euro cetatenii eleni care din cauza veniturilor scazute au fost eligibili pentru un ajutor social din surplusul bugetar inregistrat pentru anul 2013, potrivit Mediafax.

Beneficiarii ajutorului social de 500 de euro trebuie sa cheltuiasca 250 de euro pentru achizitia unui PC, 150 de euro pentru a acoperi cheltuielile cu un abonament la internet pe durata a 12 luni, iar restul de 100 de euro pentru un pachet de sase lectii privind utilizarea ultimelor tehnologii IT&C.

Potrivit Ministerului Infrastructurii si managerilor programului Convergenta Digitala, Grecia nu va reusi sa cheltuiasca 80-100 de milioane de euro din fondurile alocate de UE pentru Convergenta Digitala pana la sfarsitul anului 2015, iar ministerul va incepe distributia voucherelor pentru ca banii sa nu fie pierduti.

Citeste si:
MAE: 25 de masini din Romania, aduse cu vasul din Samothraki
MAE: 25 de masini din...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Aproximativ 230 romani au fost transferati de pe insula Samothraki