Departamentul de Justitie a cerut Citigroup peste 10 miliarde de dolari pentru inchiderea unei investigatii legate de vanzarea de obligatiuni garantate de ipoteci inaintea crizei financiare din 2008, potrivit unei persoane apropiate situatiei, transmite Bloomberg, scrie Mediafax.

Procurorii au intrerupt discutiile cu reprezentantii Citigroup si se pregatesc sa dea in judecata banca, dupa ce institutia financiara a oferit sub 4 miliarde de dolari pentru inchiderea investigatiei.

Sursa a precizat ca Departamentul de Justitie ar putea declansa procesul cel mai devreme saptamana viitoare.

Procuratura americana a adoptat o pozitie similara si in discutiile cu Bank of America, care a oferit o suma de peste 12 miliarde de dolari, care este insa sub solicitarea Departamentului de Justitie, de 17 miliarde de dolari.

Citigroup se numara printre cel putin opt banci investigate de Departamentul de Justitie pentru inducerea in eroare a investitorilor in legatura cu valoarea obligatiunilor garantate prin ipoteci, atunci cand preturile s-au prabusit.

Citeste si:
FP ameninta ca vinde Hidro dupa scandalul cu Ministerul Energiei
Fondul Proprietatea ameninta...

Intre bancile investigate se mai afla Credit Suisse Group si Wells Fargo.

JPMorgan Chase a convenit in noiembrie anul trecut sa plateasca 13 miliarde de dolari pentru inchiderea unei investigatii pentru acelasi tip de conduita in afaceri.

Citigroup se afla in negocieri cu Departamentul de Justitie din luna aprilie, a mai spus sursa.

Citeste si:
Citigroup: Netflix si Tesla pot fi tinte de preluare pentru Apple
Citigroup: Netflix si Tesla...
Sursa foto: Citigroup, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Amenzi uriase incasate de banci de la CE pentru manipularea cursului
Setari Cookie-uri