Rusia ramane o piata cheie, dar grupul vrea sa-si reduca dependenta de rezultatele acestei divizii prin cresterea profiturilor in alte tari, precum Polonia, a afirmat Sevelda intr-un interviu acordat cotidianului austriac Der Standard, citat de Reuters.

"Ma astept la o imbunatatire substantiala a situatiei castigurilor in Polonia. In Romania si in Cehia - unde a trebuit sa contabilizam o investitie gresita in IT anul trecut - va fi mai bine in acest an, iar Croatia, Serbia si Bosnia au depasit planul pana in prezent, potrivit Mediafax. Si in Austria va fi mai bine, chiar daca piata este afectata de unul sau doua falimente mari. Vom avea cu siguranta pierdere in Ucraina in acest an, dupa ce am castigat 100 de milioane de euro anul trecut", a spus el.

Economia Ucrainei a fost lovita puternic de criza din regiunile estice, unde autoritatile lupta cu insurgenti prorusi. Analistii consultati de Reuters anticipeaza o contractie economica de circa 5% in acest an, in linie cu estimarile guvernului de la Kiev.

Citeste si:

Raiffeisen a modificat tinta unui program de reducere de costuri de la 450 de milioane de euro pana in 2016, cat a anuntat in septembrie, la aproape 600 de milioane de euro, pentru a compensa impactul negativ al expunerii pe Ucraina.

Seful grupului austriac nu a dat detalii asupra modului in care vor fi obtinute reducerile suplimentare de costuri.
Profitul obtinut de grupul austriac RBI in Romania dupa plata taxelor a crescut cu 15,8% anul trecut, de la 86 de milioane de euro in 2012 la 100 de milioane de euro, ca urmare a unor plati mai reduse in contul impozitului pe profit. Castigul inainte de taxe a avansat cu 3,1%, de la 101 milioane de euro in 2012 la 104 milioane de euro anul trecut.

In primul trimestru din acest an, profitul dupa plata taxelor obtinut de grup in Romania a scazut cu 27,5%, de la 30 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut la 22 milioane de euro, in urma cresterii provizioanelor si declinului venitului operational. Grupul Raiffeisen este prezent in Romania prin Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment Romania, Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Raiffeisen Bank.