Trey Ratcliff a folosit un "cvadricopter" telecomandat pe care a fixat o camera pivotanta de inalta definitie.

Timp de cinci zile, el a fotografiat si inregistrat video locuri considerate emblematice din Beijing, ca Orasul Interzis, Turnul Tobei, Mormantul Ming sau Zona 798, un fost cartier industrial transformat in cartier artistic.

El a publicat unele dintre aceste imagini aeriene pe site-ul http://www.stuckincustoms.com. In textul care le insoteste, fotograful marturiseste ca s-a indoit ca ar face ceva ilegal, subliniind asupra "intentiilor pur artistice", scrie Mediafax. Insa lucrurile s-au complicat pentru Trey Ratcliff atunci cand a vrut sa-si ridice in aer avionul fara pilot din Parcul Beihai, o gradina imperiala situata la nord de Zhongnanhai, un complex ultrasecurizat in care se afla sediul Guvernului chinez.

Retinut de catre politisti, el a fost condus la un post si a fost obligat sa arate imaginile inregistrate, dupa care a fost lasat sa plece liber. A doua zi dimineata, alti politisti au venit la hotel sa-i confiste avionul fara pilot. Avionul i-a fost predat la aeroport, inainte sa paraseasca Beijingul, a precizat el pe site.