Insurgenti sunniti condusi de jihadisti din cadrul gruparii Statul Islamic in Irak si Levant (SIIL) au preluat controlul asupra unui post de la frontiera Irakului cu Siria, considerat strategic, au declarat sambata surse in domeniul securitatii si martori, relateaza AFP.

Postul de frontiera de la Al-Qaim, unul dintre cele trei puncte de trecere in mod oficial a frontierei intre Irak in Siria, a trecut pe mana unor insurgenti sunniti, in urma retragerii unor combatanti din cadrul gruparii Al-Nusra, aripa siriana a Al-Qaida, si Armatei Siriene Libere (ASL, rebeliunea), care au preluat controlul asupra postului la 17 iunie, potrivit Mediafax.

"Persoane inarmate au preluat in intregime controlul la Al-Qaim si in zona", a declarat un colonel din cadrul politiei, sub protectia anonimatului. El a precizat ca insurgentii - intre care se afla membri SIIL si din cadrul altor grupari sunnite - nu au patruns, totusi, in gheretele din post, temandu-se ca au fost minate.

Un comandant din cadrul armatei a confirmat ca Al-Qaim si zona din jur se afla pe mana insurgentilor sunniti. Preluarea controlului asupra acestui oras a determinat locuitori sa fuga, a declarat un granicer din orasul Rawa, situat mai la est.

Persoane inarmate care au jurat credinta ASL si Frontului Al-Nusra au preluat controlul, pe 17 iunie, asupra acestui post de frontiera, detinut anterior de fortele irakiene de securitate. Partea siriana a frontierei, numita "Bukamal", dupa numele orasului sirian vecin, se afla in continuare pe mana rebelilor sirieni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri