Miliardarul mexican Carlos Slim va cumpara o participatie de 8,3% la grupul America Movil, detinuta de AT&T, pentru 5,57 miliarde de dolari, in conditiile in care operatorul american de telecomunicatii a decis sa iasa din actionariat, relateaza Bloomberg.

Holdingul Inmobiliaria Carso detinut de Slim a anuntat board-ul America Movil ca va cumpara participatia de 8,3% detinuta de AT&T la companie, care include 24% din drepturile de vot la aceasta, relateaza Mediafax.

AT&T va primi 4,57 de miliarde de dolari la finalizarea tranzactiei si un miliard de dolari in termen de 60 de zile dupa aceasta. AT&T vinde detinerea la compania lui Slim dupa un parteneriat de 24 de ani, pentru a evita un conflict de interese, avand in vedere ca preia DirectTV, care concureaza cu America Movil pentru clientii de televiziune din America Latina. Prin aceasta vanzare, AT&T obtine fonduri necesare finalizarii preluarii de 48,5 miliarde de dolari a DirectTV, cea mai mare companie de televiziune prin satelit din Statele Unite.

Sursa foto: carlosslim.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Google cumpara Fitbit si intra in competitie cu Apple