In ciuda faptului ca economia Braziliei, tara membra BRICS, a inregistrat o usoara incetinire fata de anii cand era pe val, China ia in calcul investitii in zona infrastructurii, ceea ce ar ajuta statul sud-american sa isi continue dezvoltarea in acest sector.

O delegatie din Asia va fi prezenta pentru cateva zile in tara care a gazduit in acest an Campionatul Mondial de Fotbal, printre membrii delegatiei numarandu-se si Xi Jinping, presedintele Chinei. Intalnirea are ca scop dezvoltarea relatiilor bilaterale, ambele tari facand parte din formatiunea denumita BRICS, in care se mai afla si Rusia, India sau Africa de Sud.

Principalele teme de discutie pe agenda celor doua tari vor fi legate de o serie de investitii care se vor derula cu precadere in infrastructura de transport, de energie si in sectorul alimentar. Proiectele, printre care vor fi incluse si sosele, centrale electrice sau infrastructura din sectorul petrolier, au ca scop cimentarea relatiilor dintre Brazilia si China, care va aduce “beneficii de ambele parti”, potrivit Sefului Camerei de Comert Brazilo-Chineze din Sao Paulo, Charles Tang. “China are un interes ridicat care se va materializa intr-o serie de investitii pentru infrastructura rutiera, ceea ce va reduce costurile de transport. Este o situatie «win-win» intrucat guvernul brazilian cauta sa atraga investitii in infrastructura.

Liderii formatiunii BRICS (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud) vor anunta de asemenea o serie de investitii pe care urmeaza sa le deruleze, insa focusul va ramane pe investitiile bugetate intre Brazilia si China. Dupa intalnirile programate cu ocazia BRICS, presedintele Chinei, Xi Jinping, va ramane pentru o vizita in tara care a gazduit Campionatul Mondial de Fotbal, editia 2014.

Economia Braziliei a inregistrat o performanta scazuta inca din anul 2010. Produsul Intern Brut al statul sud american este de asteptat sa inregistreze o crestere de sub un procent, analistii sugerand ca investitiile scazute in zona de logistica si transport fiind unele dintre principalele cauze ale evolutiei timide.

Pe langa investitiile pe care China le va derula in Brazilia este de asteptat ca guvernul statului sud american sa isi canalizeze activitatea si pe exporturile de produse cu valoare adaugata catre China in viitorul apropiat, printre acestea numarandu-se chiar si mancare procesata, produse de papetarie (celuloza) sau aeronave. Parteneriatul pentru exportul de aeronave dintre Brazilia si China este asteptat sa fie semnat chiar in aceste zile, la vizita presedintelui Xi Jinping la Fortaleza, in Brazilia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri