Insurgentii prorusi incearca sa distruga, "cu sustinerea Rusiei", probele in ancheta privind doborarea avionului malaysian, acuza Guvernul de la Kiev, citat de AFP.

"Insurgentii prorusi incearca sa distruga, cu sustinerea Rusiei, dovezile acestei crime internationale", anunta Guvernul de la Kiev. "Teroristii au transportat 38 de victime la morga din Donetk, unde specialisti care au un accent rus au anuntat ca vor sa efectueze autopsii.

Teroristii cauta si mijloace de transport de mare capacitate pentru transportarea fragmentelor fuselajului avionului in Rusia", precizeaza Guvernul ucrainean, potrivit Mediafax.

Acord pentru instituirea unei zone de securitate

Reprezentantii grupului de contact (Ucraina, Rusia, OSCE) au ajuns la un acord cu separatistii prorusi pentru instituirea unei zone de securitate la locul prabusirii avionului malaysian, in estul Ucrainei, informeaza AFP. In urma negocierilor s-a stabilit crearea unei zone de securitate pe o raza de 20 de kilometri "care sa permita Ucrainei atingerea obiectivului esential: identificarea corpurilor si predarea acestora familiilor", a declarat Valentin Nalivaicenko, directorul serviciilor de securitate ucrainene.

Zeci de anchetatori si observatori internationali au sosit la Kiev, in speranta ca vor putea ajunge la locul prabusirii avionului malaysian, despre care exista suspiciuni ca a fost doborat de separatistii prorusi. Malaysia a trimis o echipa de 62 de persoane, asteptata sambata in capitala Ucrainei.

Citeste si:
Rebelii prorusi cer un armistitiu in schimbul garantarii...
Rebelii prorusi cer un...

Cursa MH17 a companiei Malaysia Airlines s-a prabusit pe 17 iulie in apropierea localitatii Grabovo, la 50 de kilometri de Donetk, intr-o zona in care au loc confruntari intre fortele ucrainene si separatistii prorusi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri