Intr-o conversatie telefonica, Francois Hollande si Petro Porosenko au "subliniat importanta cruciala de a stabili probe indiscutabile" pentru a elucida aceasta "drama groaznica", noteaza Mediafax. "In acest scop, niciun amestec in munca anchetatorilor Organizatiei Aviatiei Civile Internationale (OACI) sau observatorilor OSCE nu poate fi tolerat", potrivit unui comunicat al Elysée.

Mai devreme in cursul zilei, seful de stat francez, Francois Hollande, a declarat ca nu vrea doar ipoteze, ci "certitudini", "concluzii incontestabile", in ancheta privind prabusirea avionului Malaysia Airlines in estul Ucrainei. "Franta a solicitat o ancheta internationala care sa permita in primul rand adunarea probelor", a afirmat Francois Hollande, citat de AFP.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, si presedintele Rusiei, Vladimir Putin, au stabilit ca este necesara o ancheta internationala in cazul prabusirii avionului in Ucraina, investigatia urmand sa fie coordonata de OACI, potrivit Guvernului german. Avionul s-a prabusit joi in estul Ucrainei, provocand moartea a 298 persoane.