Cutiile negre ale avionului Malaysia Airlines prabusit joi intr-o zona de est a Ucrainei au fost predate, in cursul noptii de luni spre marti, unor oficiali malaysieni, de catre separatistii prorusi.

In acelasi timp, ei au anuntat in fata presei instituirea unui armistitiu pe o raza de zece kilometri in jurul locului prabusirii aparatului apartinand companiei Malaysia Airlines. "Am decis sa predam expertilor malaysieni cutiile negre", a declarat "premierul" republicii autoproclamate Donetk, Aleksandr Borodai, potrivit Mediafax.

Un expert malaysian le-a multumit separatistilor prorusi. "In numele Guvernului malaysian, transmit multumiri Guvernului republicii Donetk ca ne-a predat cele doua cutii negre (...). Nu am gasit cutiile negre ale zborului MH 370 (disparut deasupra Oceanului Indian) si, prin urmare, suntem multumiti ca le-am putut recupera pe acestea", a spus el.

"Cutiile negre sunt intacte", a adaugat el. Pe de alta parte, Aleksandr Borodai a anuntat o masura solicitata inca din momentul prabusirii avionului de comunitatea internationala pentru a facilita accesul in zona. "Am ordonat o incetare a focului pe un perimetru de zece kilometri in jurul" locului tragediei, soldate cu 298 de morti, a spus el.

Citeste si:
Accident aviatic: Un avion s-a prabusit cu 149 pasageri la bord
Accident aviatic in Etiopia:...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
[Video] Un Boeing 737 a iesit de pe pista si a aterizat intr-un rau