24 Iulie 2014

Rusia, incoltita pentru tragedia MH17. Kremlinul scoate ca prin magie un avion ucrainean de lupta



Comunitatea internationala si-a inasprit discursul la adresa Rusiei, pe care tot mai multe dovezi o leaga de doborarea cursei MH17. Rusia contraataca si-i aduce pe seful Statului Major si comandantul fortelor aeriene care, prin 10 intrebari, vor sa demostreze ca tragedia aviatica a fost, de fapt, urmare a unui complot americano-ucrainean. Principalul lor argument este un avion ucrainean de lupta, care ar fi doborat avionul malaysian.

UE si SUA anunta noi sanctiuni economice asupra Rusiei, pe masura ce ancheta internationala care incepe acum sa intre pe fagas normal scoate la iveala tot mai multe probe care arata implicarea Moscovei in doborarea unui avion civil in Ucraina, lovit cel mai probabil de o racheta sol-aer trasa dintr-o zona controlata de separatisti.

Liderii din SUA, UE, Ucraina, Canada, Australia si Malaysia i-au cerut Rusiei sa-si asume responsabilitatea pentru criza din Ucraina. Toti au somat Moscova sa opreasca macar acum transporturile de armament si luptatori catre estul Ucrainei. Pentru ca, si daca se va dovedi ca ordinul de a trage nu a venit de la comandanti rusi sau din Rusia, asa cum acuza Kievul, Rusia este singura responsabila pentru destabilizarea Ucrainei si, mai presus de orice, inarmarea rebelilor prorusi.

Citeste articolul integral pe Adevarul.



Citeste si