25 Iulie 2014

Lista pasagerilor de la bordul avionului prabusit in Mali, publicata de Air Algerie



Compania Air Algerie a publicat lista cu nationalitatile celor 100 de pasageri aflati la bordul cursei AH 5017 care a plecat din capitala statului vest-african Burkina Faso, Ouagadougou, catre Alger, capitala Algeriei, insa a pierdut contactul cu serviciile de navigatie la 50 de minute de la decolare.

Astfel, lista pasagerilor include 51 de cetateni francezi, 27 din Burkina Faso, opt libanezi, sase algerieni, cinci canadieni, patru germani, doi luxemburghezi, un elvetian, un belgian, un egiptean, un ucrainean, un nigerian, un camerunez si un malian, potrivit ministrului transportului din Burkina Faso, Jean Bertin Ouedraogo, citat de The Telegraph.

Cu toate acestea, exista rapoarte care sustin ca in jur de 20 de pasageri erau libanezi. Cei sase membri ai echipajului erau spanioli. Ministerul Algerian de Externe a confirmat si prezenta unui roman la bordul aeronavei disparute.

Un Algerian oficial a declarat, sub protectia anonimatului, ca poate confirma prabusirea avionului, fara a da insa detalii cu privire la cauza accidentului. La ultimul contact cu serviciile de nagivatie, avionul se afla la 285 de kilometri nord-est de orasul malian Gao si se presupune ca prabusirea ar fi avut loc langa Kidal.

Cu toate ca nu a fost inca stabilita cauza disparitie avionului, Administratia Federala a Aviatiei din Statele Unite a avertizat operatorii aerieni cu privire la survolarea statului Mali, din cauza activitatii insurgentilor.

Ultimul accident inregistrat de compania Air Algerie a avut loc in 2003, cand un avion s-a prabusit la scurt timp dup ace a decolat din orasul African Tamanrasset, iar in urma accidentului au murit 102 persoane.



Citeste si