"Au fost trase focuri de artilerie, din Rusia, spre pozitii ale armatei ucrainene", a afirmat Harf. "In plus, Moscova a avut in mai multe randuri intentia de a trimite lansatoare de rachete insurgentilor prorusi din estul Ucrainei", a declarat Marie Harf.

Dupa accidentul aviatic de pe 17 iulie, cand un avion Malaysia Airlines s-a prabusit in Donetk, "armament continua sa traverseze frontiera" spre Ucraina, a adaugat Harf. Doi oficiali din cadrul Pentagonului au explicat, sub acoperirea anonimatului, ca Rusia si-a sporit prezenta militara la granita cu Ucraina, trecand de la 12.000 militari rusi saptamana trecuta pana la 15.000 astazi.

Pare a fi vorba de o sporire constanta

"Pare a fi vorba de o sporire constanta", a subliniat un oficial. Potrivit unor oficiali militari americani, dupa prabusirea zborului MH17, livrarile de arme catre rebelii din Ucraina au continuat. Echipamente militare sunt transportate la o baza in apropiere de Rostov, de unde sunt livrate ulterior catre separatistii prorusi, au anuntat ei.

Confruntarile intre rebeli prorusi si armata ucraineana au continuat joi, concentrandu-se in zone situate la frontiera ruso-ucraineana. Premierul in exercitiu al Ucrainei, Arseni Iateniuk, a acuzat indirect Rusia, joi, ca a contribuit la doborarea unui avion de vanatoare ucrainean.

Sursa foto: Mediafax Foto