Muzeele evreiesti din Norvegia au ramas inchise vineri, la o zi dupa ce autoritatile norvegiene au avertizat cu privire la un posibil "atac terorist" iminent comis de persoane venite din Siria, relateaza AFP.

Comunitatea evreiasca pare sa fie o tinta pentru militantii islamisti radicali provenind din Siria, dupa cum a aratat atacul sangeros de la muzeul evreiesc din Bruxelles, in mai. "Am inchis pana duminica", a declarat Vidar Paulsen, un reprezentant al muzeului evreiesc din Oslo. "Este o masura de precautie pe care o adoptam in urma atacului de la Bruxelles", a adaugat el.

Avand in vedere ca lunea este in general inchis, muzeul va fi redeschis probabil tocmai marti. "Asa este prevazut pentru moment. Vom anunta ulterior", a precizat Paulsen. Conform agentiei norvegiene NTB, muzeul evreiesc din Trondheim (vest) este de asemenea inchis pana la noi ordine, conform recomandarilor politiei, scrie Mediafax.

La 24 mai, un individ a omorat patru persoane deschizand focul asupra muzeului evreiesc din Bruxelles. Presupusul autor al atacului, franco-algerianul Mehdi Nemmouche, a petrecut mai mult de un an in Siria, unde este suspectat ca s-a alaturat gruparilor jihadiste cele mai radicale si mai violente.

Norvegia este in stare de alerta de joi. Serviciul de informatii interne (PST) "a primit recent date potrivit carora un grup extremist din Siria ar intentiona sa comita un act terorist in Norvegia", a declarat seful PST, Benedicte Bjoernland.

Amenintarea este "nespecifica" dar considerata "credibila", a precizat ea: nici eventuala tinta, nici identitatea presupusilor autori ai atacului, nici locul unde se afla ei nu sunt cunoscute.

Citeste si:
ATAC terorist iminent in Norvegia? "Este o chestiune de zile"
Norvegia, informata in...

Seful serviciului de analiza al PST, Jon Fitje Hoffmann, a precizat vineri pentru postul de televiziune TV2 Nyhetskanalen ca grupul de indivizi a parasit deja Siria, cu obiectivul de a "comite un act terorist in Occident", Norvegia fiind "mentionata concret". Conform TV2 Nyhetskanalen, PST apreciaza cu atacul ar putea fi comis luni, zi in care va fi sarbatorit sfarsitul Ramadanului in Norvegia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Germania se afla in stare de razboi