4 August 2014

Accident feroviar: un tren de pasageri si un marfar s-au ciocnit. Peste 35 de raniti



Cel putin 35 persoane au fost ranite vineri seara, in urma unei coliziuni intre un tren de pasageri si un tren de marfa, in apropiere de gara din Mannheim, in sudul Germaniei, a anuntat operatorul german de transport feroviar Deutsche Bahn, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Accidentul a avut loc in jurul orei locale 21.00 (22.00, ora Romaniei) si a dus la deraierea a cinci vagoane ale trenului de pasageri, care asigura legatura intre orasele Graz, in Austria, si Sarrebruck, in Germania, a declarat Deutsche Bahn. Trenul de pasageri transporta aproximativ 250 de persoane.

Potrivit unui ultim bilant al companiei Deutsche Bahn, accidentul s-a soldat cu cel putin 35 de raniti, dintre care patru se afla in stare grava". Paisprezece persoane au fost spitalizate, a precizat compania.

Anterior, Deutsche Bahn declarase ca "in urma accidentului, au fost ranite 12 persoane, dintre care una se afla in stare grava".

In jurul orei 23.00 (00.00, ora Romaniei), Deutsche Bahn a anuntat ca evacuarea trenului s-a incheiat, insa gara din Mannheim va ramane inchisa pana la emiterea unui alt ordin. Trenul de marfa apartine societatii ERS Railways si era in drum de la Duisbourg (vest) spre Sopron, in Ungaria.



Citeste si