11 August 2014

Putin distruge economia rusa doar pentru a sfida Vestul. Rusia nu poate supravietui fara importurile din UE si SUA



Alimentarele rusilor ar putea ajunge sa arate precum cele din Romania in timpul comunismului. Peste 40% din mancarea pe care o consuma rusii este de import, iar principalul lor furnizor este UE. Acum, Vladimir Putin a decis sa interzica practic complet importurile agroalimentare din UE, doar pentru a raspunde sanctiunilor internationale care, deja, au izolat economia rusa pe plan mondial.

Dupa ce Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii au aplicat trei seturi de sanctiuni economice impotriva Rusiei ca urmare a actiunilor acesteia in Ucraina, Kremlinul a decis sa aplice sanctiuni in oglinda celor la care o supun UE si SUA. Astfel, rusii au interzis practic complet importurile de produse agroalimentare din Europa si SUA.

Astazi, premierul rus Dmitri Medvedev a prezentat masurile anuntate aseara de Vladimir Putin. Pe scurt, Rusia a decretat o „interdictie totala” pentru majoritatea produselor alimentare provenind din tarile europene si din Statele Unite. Aceasta interdictie se refera la carne de vita, porc, pasare si peste, precum si la branza, lapte, legume si fructe provenind din Statele Unite, Uniunea Europeana, Australia, Canada si Norvegia.

Citeste articolul integral pe Adevarul.



Citeste si