Numarul locurilor de munca disponibile in SUA, la un nivel record pentru ultimii 13 ani

Numarul de locuri de munca disponibile in SUA a crescut cu 94.000 de posturi in iunie si a ajuns la 4,67 milioane la finele lunii, atingand astfel cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, potrivit datelor prezentate de Departamentul american al Muncii, informeaza Bloomberg, scrie Mediafax.

In sectorul privat erau neocupate 4,21 milioane de locuri de munca, cu 18% mai multe fata de sfarsitul lunii iunie din 2013. Comparativ cu jumatatea anului trecut, numarul total al locurilor de munca este, de asemenea, mai mare cu 18%. In acelasi timp, totalul angajarilor facute in luna iunie a crescut la 4,83 milioane, inregistrand astfel cel mai inalt din 2008 pana in prezent. Spre comparatie, in decembrie 2007, cand a inceput recesiunea economica, au fost inregistrate 5 milioane de angajari.

Peste 2,5 milioane de americani si-au parasit locul de munca in iunie, ceea ce arata dorinta angajatilor de a-si cauta un alt job, precum si faptul ca acestia cred ca vor gasi disponibil un alt post. Totodata, numarul concedierilor a scazut de la 1,66 milioane in mai la 1,62 milioane.

Datele din raport arata ca in luna iunie media numarului de someri raportat la un loc de munca disponibil a fost 2, in timp ce in decembrie 2007 la un post neocupat reveneau 1,8 persoane aflate in cautarea unui job.

Citeste si:
Banca Mondială: unul din opt locuri de muncă este în pericol din...
Banca Mondială: unul din opt...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri