Acest bilant, calificat drept o "estimare foarte prudenta", se refera la perioada dintre jumatatea lui aprilie si 10 august. De asemenea, s-au inregistrat "cel putin 4.953 de raniti (intre care cel putin 30 de copii)", a precizat, la Geneva, Cecile Pouilly. Bilantul include victimele inregistrate in randul fortelor armate, gruparilor armate si al populatiei civile, noteaza Mediafax.

La 26 iulie, bilantul estimat de biroul Inaltului Comisar era de 1.129 de morti. In medie, peste 60 de persoane au fost ucise sau ranite in fiecare zi in estul Ucrainei, incepand cu jumatatea lui aprilie, potrivit biroului Inaltului Comisar.

"Aceasta tendinta s-a accelerat clar recent, in medie cel putin 70 de persoane fiind ranite sau ucise zilnic intre 30 iulie si 5 august, in timp ce numai in ziua de 7 august s-au inregistrat cel putin 41 de morti si 143 de raniti", a subliniat Pouilly. Ea a precizat ca aceste evaluari sunt aproximative, deoarece numarul ranitilor din randul civililor este probabil subestimat, unii dintre ei nereusind sa ajunga la spitale, din cauza lipsei securitatii.