19 August 2014

Discutiile diplomatice de la Berlin pe tema Ucrainei, finalizate fara "o solutie politica"



Reuniunea de la Berlin intre ministrii de Externe ai Ucrainei, Rusiei, Frantei si Germaniei, care au discutat pe tema crizei din Ucraina, s-a incheiat fata o solutie concreta, cu toate ca ministrul german Frank-Walter-Steinmeier a anuntat unele "progrese", relateaza AFP.

"O discutie dificila dar eu cred si sper ca am facut progrese in privinta unor puncte", a declarat Steinmeier la incheierea celor cinci ore de discutii cu omologii sai ucrainean Pavlo Klimkin, rus Serghei Lavrov si francez Laurent Fabius. El nu a precizat asupra caror puncte s-au inregistrat respectivele progrese, informeaza Mediafax.

Obiectivul ramane sa facem tot posibilul pentru a contribui la reducerea la tacere a armelor in Ucraina.

O sursa diplomatica franceza a declarat, de asemenea, fara alte precizari, ca "in pofida climatului dificil, au fost inregistrate progrese". Participantii vor raporta rezultatele intalnirii sefilor guvernelor lor, a precizat Steinmeier si s-ar putea decide luni sau marti "sub ce forma vor continua discutiile de astazi".

"Obiectivul ramane sa facem tot posibilul pentru a contribui la reducerea la tacere a armelor in Ucraina si evitarea altor victime", a adaugat el. Inaintea reuniunii, diplomatul german, foarte implicat alaturi de cancelarul Angela Merkel pentru a incerca gasirea unei iesiri din conflict, si-a exprimat speranta definirii unei schite a unei foi de parcurs catre o incetare a focului, recunoscand ca partile sunt insa "departe de o solutie politica".



Citeste si