Comisia Europeana a anuntat luni ca va debloca 125 milioane de euro, destinati sustinerii sectorului agricol al UE, afectat de embargoul impus de Rusia asupra produselor alimentare occidentale, noteaza AFP.

Aceste masuri de sustinere a pietei, care intra in vigoare incepand de luni, vizeaza culturile de morcovi, rosii, varza alba, ardei gras, conopida, castraveti si castraveciori, ciuperci, mere, pere, fructe rosii si kiwi, potrivit unui comunicat.

Ideea este sa reducem cantitatile scoase pe piata pentru ca preturile sa nu scada la un nivel de criza.

"Bugetul prevazut este de circa 125 de milioane de euro", a precizat intr-o conferinta de presa purtatorul de cuvant al Comisiei pentru agricultura, Roger Waite, potrivit Mediafax. "Ideea este sa reducem cantitatile scoase pe piata pentru ca preturile sa nu scada la un nivel de criza", a adaugat el. Odata ce vor deveni formale, in cateva saptamani, aceste masuri se vor aplica in mod retroactiv incepand de la 18 august si vor ramane in vigoare pana la sfarsitul lui noiembrie.

Marii furnizori de legume perisabile si de fructe destinate Rusiei - Polonia, Lituania, Belgia si Olanda - vor fi principalii beneficiari ai acestui sprijin, a precizat o sursa europeana. O reuniune exceptionala a ministrilor europeni ai Agriculturii este prevazuta la 5 septembrie, la Bruxelles, pentru a evalua impactul embargoului impus de Rusia, a adaugat Waite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri