Propaganda eficienta incepe devreme: canalele pentru copii din Rusia difuzeaza clipuri violente, in care arata ca Ucraina este dusmanul

Printre desene animate, copiii care urmaresc canalul rusesc „Zambetul copilului”, au putut urmari si un clip video care, sub titlul „Intr-o zi viata noastra s-a schimbat”, rusii raspandesc ideea ca Ucraina este dusmanul, sub slogane precum „Salvati cetatenii Donbasului de armata ucraineana”.

Clipul, produs de animatorul Alex Balasov impreuna cu zeci de copii, arata armata ucraineana bombardand regiunea Donbas. Producatorii ar fi plecat din Donbass in timpul operatiunilor antitero, iar acum locuiesc intr-un centru de plasament temporar din regiunea Rostov din Rusia, transmite radiosvoboda.org, citat de publika.md.

Folosirea canalelor de desene animate in scopuri propagandistice a devenit o adevarata practica de manual a Kremlinului. In urma cu cateva luni, Filea, eroul emisiunii „Noapte buna, copii!”, anunta ca are de gand sa se alature armatei pentru a apara Rusia.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Femeia din Timiș, suspectată de propagandă teroristă, a fost...
Femeia din Timiș, suspectată...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri