Armata ucraineana se pregateste pentru lupta finala cu separatistii prorusi

Presedintele Porosenko a schimbat strategia militara privind regiunea Donbas unde, la inceputul lunii iunie, armata ucraineana reorganizata sub comanda sa a demarat prima ofensiva reala asupra separatistilor prorusi, care ocupasera mai multe orase. De atunci, zona este afundata intr-un razboi civil alimentat de Moscova, iar in conflict au murit si aproape 300 de straini, toti civili, dupa ce un avion comercial a fost doborat de o racheta.

Dupa aproape doua luni de asediu in care armata ucraineana a reusit sa elibereze mai multe orase capturate de prorusi, Petro Porosenko a anuntat ca, din acest punct, soldatii se vor concentra pe izolarea zonelor aflate sub controlul rebelilor si taierea accesului acestor regiuni la frontiera rusa, sistand astfel fluxul de armament si luptatori cu care separatistii sunt alimentati prin aceste puncte de granita.

„Astazi trebuie sa examinam inca o data modalitatile operatiunii noastre militare, in conditiile noilor elemente aparute”, a declarat Porosenko, in timpul unei reuniuni cu sefii fortelor de securitate, citat de AFP.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Un avion de vanatoare MiG-29, doborat de separatistii prorusi in...
Un avion de vanatoare MiG-29,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri