Presedinta Liberiei, Johnson Sirleaf, a interzis, marti seara, circulatia pe timpul noptii, si a instituit zone de carantina in doua cartiere, unul dintre ele situat in capitala Monrovia, masuri menite sa opreasca raspandirea virusului Ebola, noteaza AFP.

Intr-un discurs radiotelevizat, sustinut marti seara, presedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, a anuntat instituirea unor interdictii de circulatie intre orele locale 21.00 si 06.00 (00.00 si 09.00, orele Romaniei), in vigoare de miercuri, 20 august, in vederea opririi raspandirii virusului Ebola.

De asemenea, ea a ordonat "inchiderea tuturor centrelor de distractie (...) incepand de la ora locala 18.00 (21.00, ora Romaniei)", potrivit Mediafax. In plus, presedinta Liberiei a anuntat punerea in carantina a cartierului West Point, la periferia capitalei Monrovia, unde tineri au atacat un centru de izolare.

"Cartierele West Point din Monrovia si Dolo Town din Margibi sunt plasate in carantina si sub supraveghere sanitara", a precizat ea. Sirleaf, care a decretat la 6 august stare de urgenta, a deplans ca, in pofida intensificarii eforturilor si adoptarii unor masuri tot mai dure, raspandirea epidemiei de Ebola in tara nu a fost incetinita.
Liberia a inregistrat 466 de decese, cele mai multe, provocate de virusul Ebola.

Citeste si:
Se inchide circulatia pe A1
Se inchide circulatia pe A1,...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Se inchide Transalpina incepand de maine