"As integra Transnistria si astazi. Totusi, vedeti ce se intampla in Ucraina", a declarat emisarul, citat de agentia Kriminform. "Sunt convins ca in cele din urma Transnistria va deveni parte a Rusiei", a adaugat el.

La inceputul lui august, Republica Moldova a cerut inca o data Rusiei sa isi retraga militarii din Transnistria, informeaza Mediafax. Totodata, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, declara la 13 august ca ambitiile presedintelui rus Vladimir Putin merg "dincolo de Ucraina", vizand alte regiuni apropiate de frontierele Rusiei, precum Transnistria.

Ambitiile lui Putin merg dincolo de Ucraina.

"Sunt ingrijorat de ambitiile Rusiei, ambitiile lui Putin merg dincolo de Ucraina", a declarat Rasmussen, intr-o conferinta de presa cu premierul islandez, Sigundur David Gunnlaugsson. "Am asistat la anexarea ilegala a Crimeei, am observat rolul Rusiei in destabilizarea situatiei din estul Ucrainei. De fapt, vedem ca Rusia se afla in spatele conflictelor inghetate si de lunga durata din Transnistria, in estul Republicii Moldova, din Abhazia si din Osetia de Sud, in Georgia", a adaugat el.

Sursa foto: Agerpres