Emisarul presedintelui rus Vladimir Putin in Crimeea, Oleg Belaventev, a declarat marti ca Transnistria va deveni parte a Rusiei, dar ca situatia actuala din Ucraina impiedica deocamdata acest lucru, relateaza postul de televiziune ucrainean Zik, in pagina electronica.

"As integra Transnistria si astazi. Totusi, vedeti ce se intampla in Ucraina", a declarat emisarul, citat de agentia Kriminform. "Sunt convins ca in cele din urma Transnistria va deveni parte a Rusiei", a adaugat el.

La inceputul lui august, Republica Moldova a cerut inca o data Rusiei sa isi retraga militarii din Transnistria, informeaza Mediafax. Totodata, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, declara la 13 august ca ambitiile presedintelui rus Vladimir Putin merg "dincolo de Ucraina", vizand alte regiuni apropiate de frontierele Rusiei, precum Transnistria.

Ambitiile lui Putin merg dincolo de Ucraina.

"Sunt ingrijorat de ambitiile Rusiei, ambitiile lui Putin merg dincolo de Ucraina", a declarat Rasmussen, intr-o conferinta de presa cu premierul islandez, Sigundur David Gunnlaugsson. "Am asistat la anexarea ilegala a Crimeei, am observat rolul Rusiei in destabilizarea situatiei din estul Ucrainei. De fapt, vedem ca Rusia se afla in spatele conflictelor inghetate si de lunga durata din Transnistria, in estul Republicii Moldova, din Abhazia si din Osetia de Sud, in Georgia", a adaugat el.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri