Diplomatii americani nu vor mai avea dreptul, de joi, de a-si varsa o galeata de apa in cap, provocare extinsa la nivel mondial gratie Internetului si care urmareste sa stranga donatii pentru o asociatie umanitara, relateaza AFP.

"Ice Bucket Challenge", devenit un fenomen mondial gratie retelelor de socializare, consta in varsarea unei galeti cu apa in cap sau o donatie, deseori amandoua, catre asociatia ALS, care lupta impotriva bolii Charcot - cunoscuta si sub numele de boala Lou Gehrig sau scleroza laterala amiotrofica - o boala neurodegenerativa.

Numeroase celebritati, de la fostul presedinte George w. Bush pana la cantaretul Justin Bieber si fondatoruil Microsoft Bill Gates, au acceptat provocarea pentru aceasta cauza, scrie Mediafax.

Departamentul de Stat american a emis o telegrama interna care le interzice diplomatilor de rang inalt sa participe la "Provocarea galetii cu gheata", a declarat joi purtatoarea de cuvant a departamentului, Marie Harf. "Normele etice ale guvernului federal ne impiedica sa ne folosim de functiile publice, ca cele de ambasadori, pentru beneficii private, chiar daca este vorba de o cauza nobila precum aceasta", a argumentat ea.

Harf a declarat totusi ca spera ca asociatia ALS sa "reuseasca" in aceasta "cauza evident foarte importanta". Joi, asociatia a salutat strangerea a 41,8 milioane de dolari din donatii in perioada 29 iulie - 21 august, fata de 2,1 milioane de dolari anul trecut in aceeasi perioada.

Citeste si:
Harta interactiva a provocarii Ice Bucket
Harta interactiva a...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Interna╚Ťional »Citește și
Un spital din Iran în care ar fi bolnavi de coronavirus, incendiat
Setari Cookie-uri