Rusia cere Aliantei Nord-Atlantice sa se asigure ca Ucraina implementeaza in mod corect prevederile Declaratiei de la Berlin si a Acordului de la Geneva, anunta Ministerul rus de Externe, explicand ca nu merita sa comenteze acuzatiile secretarului general NATO, Anders Fogh Rasmussen.

"Printre numeroasele povesti vehiculate de Occident pe tema misiunii umanitare din sud-estul Ucrainei, declaratia secretarului general NATO, Anders Fogh Rasmussen, ca trimiterea convoiului ar fi o incalcare a acordurilor internationale ne-a atras atentia. Rusia cere de mult implementarea in totalitate de catre Kiev a Acordului de la Geneva", precizeaza Ministerul rus de Externe, noteaza Mediafax.

"Problema asistentei umanitare nu este mentionata nici in Declaratia de la Berlin, nici in Acordul de la Geneva. Consilierii care scriu discursurile secretarului general NATO ar trebui sa studieze mai intai aceste documente inainte de a face acuzatii", adauga diplomatia rusa.

"Toata lumea este la curent cu eforturile secretarului general NATO de a atrage atentia presei (...), astfel ca nu are sens sa mai comentam declaratiile lui", subliniaza Ministerul rus de Externe.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri