In editia care urmeaza sa apara duminica, saptamanalul da asigurari ca Albania figureaza pe lista "statelor-cheie" supravegheate de agentia germana de informatii (BND), chiar si inainte de aderarea la NATO a autoritatilor de la Tirana, in 2009. In urma cu o saptamana, Der Spiegel a dezvaluit ca serviciile secrete germane au spionat cel putin o conversatie a secretarului de Stat american, John Kerry, potrivit Mediafax.

Revista mai scria ca Guvernul german a mandatat serviciile secrete, incepand din 2009, sa spioneze Turcia, partenerul sau in cadrul NATO. Ulterior, ambasadorul Germaniei in Turcia, Eberuiard Pohl, a fost convocat la Ministerul de Externe de la Ankara, unde urma sa i se prezinte o nota de protest in legatura cu presupusele activitati germane de spionaj.

Ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu, a afirmat ca, daca dezvaluirile se vor dovedi reale, ar fi "inacceptabile, impardonabile" si "ar necesita explicatii".
Spionajul international a devenit un subiect de polemica in Germania, in ultimele luni. Dezvaluirea anul trecut a interceptarii telefonului mobil al cancelarului Angela Merkel de catre serviciile americane de informatii a socat profund aceasta tara.

Descoperirea unor agenti dubli, in serviciul americanilor, a antrenat, de asemenea, expulzarea sefului CIA in Germania si afecteaza in continuare relatiile germano-americane, puternice in mod traditional.