Mladenova a facut afirmatia la o conferinta de afaceri organizata la Sofia, la care participa companii din Bulgaria si regiunea chineza Fujian, transmite Novinite. Potrivit datelor Institutului National de Statistica din Bulgaria, Bulgaria a inregistrat in primul semestru un deficit comercial de 312,1 milioane leva (156 milioane euro) in relatiile cu China, fata de un deficit de 230,5 milioane leva (115 milioane euro) in urma cu un an.

Exporturile Bulgariei in China constau in mare parte in minereu de cupru si concentrat, cupru prelucrat si aliaje din cupru, precum si instrumente si echipamente pentru distributia de electricitate. Importurile bulgaresti din China includ intre altele aparate de climatizare, computere si corpuri de iluminat.

Mladenova a spus ca volumul comertului dintre China si Bulgaria este in crestere, dar este totusi cu mult sub potential. In opinia ei, unele produse de export ale Bulgariei pot gasi o nisa permanenta pe piata chineza de 1,3 miliarde de oameni, intre acestea aflandu-se vinul, apa minerala si uleiul de trandafir.