Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie nr. 2, a avut nevoie, luni, de un set decisiv pentru a o invinge, cu scorul de 6-7 (2), 6-1, 6-2, pe jucatoarea americana Danielle Rose Collins, fara loc WTA, dar fosta ocupanta a pozitiei 553 in 2012, in primul tur al US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Ion Tiriac (foto) a sosit la New York pentru a urmari primul meci al Simonei Halep, la US Open, ultimul turneu de Grand Slam din acest an, fostul tenismen asistand, duminica dupa-amiaza, la un antrenament al ocupantei locului 2 WTA.

Collins, in varsta de 20 de ani, a primit un wild card din partea organizatorilor US Open dupa ce a castigat campionatul universitar de tenis din SUA. Insa lipsa meciurilor din circuitul profesionist nu s-a vazut in meciul de luni, anunta Mediafax.

Cu un serviciu puternic si destul de exact si cu o agresivitate in joc ridicata, Collins (1,75 metri inaltime) i-a pus probleme romancei inca din start. Totusi, Halep a reusit un break in ghemul al treilea, apoi s-a distantat la 3-1 si a condus cu 4-2. Americanca a parut mereu proaspata, a riscat mingi catre tuse, reusite de multe ori, si a egalat scorul la 4. Incomodata de serviciul adversarei, Halep a incercat sa returneze decisiv, dar mingile ei au lovit mai mult fileul.

Cele doua jucatoare au ajuns in tie-break, unde Collins nu a pierdut nicio minge cand a servit si a castigat cu 7-2, dupa 49 de minute de joc.

Luata de val, Collins a fost readusa repede cu picioarele pe pamant in al doilea set. Serviciul Simonei Halep s-a imbunatatit vizibil, in timp ce americancei nu i-a mai reusit jocul "pe muchie" din primul set. Romanca a fost ea agresiva de data aceasta si a cedat doar un ghem, la 1-0, si s-a impus cu 6-1, in 33 de minute.

Setul decisiv a avut aceeasi desfasurare ca primul, pana la scorul de 4-2. In ghemul 7, Simona a condus cu 40-0 pe serviciul lui Collins, aceasta a egalat, apoi romanca a mai avut doua mingi de break, reusind sa o fructifice abia pe a cincea, dupa un retur ciudat, in care mingea a cazut in terenul adversarei, aproape de fileu.

In cele din urma, Simona Halep a castigat decisivul cu 6-2, dupa 36 de minute, si intalnirea, dar cele aproape doua ore petrecute pe teren in acest debut, cu o jucatoare fara meciuri in circuitul WTA, reprezinta un semnal de alarma pentru viitoarele partide ale sportivei din Constanta, in care valoarea adversarelor va creste de la tur la tur.

Halep va evolua in turul 2 in premiera impotriva sportivei Jana Cepelova (Slovacia), locul 65 WTA, care a invins-o, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-1, pe Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), locul 62 WTA.

Calificarea in turul doi la US Open este recompensata cu 60.420 de dolari si 70 de puncte WTA.

La editia trecuta a US Open, Halep a atins faza optimilor de finala, fiind eliminata de italianca Flavia Pennetta, cu scorul de 6-2, 7-6 (3), sportiva din Constanta avand de aparat 280 de puncte.

Meciurile din cadrul US Open au inceput luni, la Flushing Meadows (New York).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri