"Emiratele Arabe Unite au efectuat aceste raiduri", a declarat unul dintre acesti oficiali, care s-a exprimat sub protectia anonimatului, confirmand o informatie a cotidianului The New York Times. Statele Unite nu au participat nici direct, nici indirect la aceste raiduri, au subliniat cei doi oficiali.

Potrivit The New York Times, primele atacuri au avut loc in urma cu o saptamana, la Tripoli, impotriva unor pozitii ale militiilor islamiste. Aceste bombardamente aveau scopul de a impiedica militiile sa ocupe aeroportul din Tripoli.

Potrivit surselor citate, Emiratele au utilizat aparatele si echipamentele lor pentru efectuarea acestor raiduri, in timp ce Egiptul le-a pus la dispozitie baze aeriene. Totusi, in cursul noptii de sambata spre duminica, militii islamiste din orasul Misrata au reusit sa ocupe aeroportul situat la periferia capitalei Libiei, care era, pana acum, sub controlul gruparilor Zintan.

Aeroportul din Tripoli, cel mai mare din Libia, este inchis de o luna din cauza luptelor, daunele fiind de milioane de euro.