"Calificam astfel de afirmatii drept razboi informational", a declarat Lavrov, intr-un interviu pentru publicatia britanica The Daily Telegraph. In opinia ministrului rus, "presa continua sa raspandeasca zvonuri, informatii distorsionate si chiar minciuni".

El a dat ca exemplu declaratiile Kievului privind "distrugerea" unui convoi de vehicule blindate, care ar fi patruns in Ucraina de pe teritoriul Rusiei. "Doua publicatii britanice au afirmat chiar ca angajatii lor au fost martori ai acestei incursiuni. Insa nu a fost prezentata nicio dovada care ar confirma aceste declaratii. Nici Departamentul de Stat american nu a putut confirma informatiile cu privire la acest incident", a declarat Lavrov
.
Autoritatile ucrainene au afirmat luni dimineata ca un convoi format din "zeci" de blindate si tancuri a trecut frontiera dinspre Rusia in sudul Ucrainei, in apropiere de Marea Azov, si este implicat in lupte cu granicerii. Ulterior, armata a anuntat ca majoritatea vehiculelor blindate din convoiul care a trecut luni frontiera dinspre Rusia in sudul Ucrainei au fost distruse de artileria si aviatia militara ucraineana, scrie Mediafax.

Ministrul rus a indemnat autoritatile de la Kiev sa "renunte la iluzii" si "sa nu lupte impotriva propriului popor", referindu-se la operatiunea "antiterorista" desfasurata de Kiev in estul Ucrainei. Potrivit lui Lavrov, peste 775.000 de ucraineni au fugit in Rusia incepand de la 1 aprilie.