Tricoul in stil marinaresc, cu dungi albastre si albe, pe care era brodata o stea galbena cu sase colturi, a fost disponibil doar cateva ore pe site-ul magazinului online al grupului Zara. "Designul original se inspira din insignele de serif din westernurile americane, care sunt adeseori aurii si au sase colturi", a precizat un purtator de cuvant al lantului spaniol."Designul original nu are nimic de-a face cu conotatiile care i-au fost asociate", a adaugat acelasi purtator de cuvant, referindu-se la steaua galbena pe care evreii trebuiau sa o poarte in Germania si in alte tari ocupate de catre nazisti in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial si la tinutele cu dungi verticale ale prizonierilor din lagarele de concentrare.

"Intelegem faptul ca exista o anumita sensibilitate in legatura cu acest subiect si, bineinteles, ne cerem scuze in fata clientilor nostri", a adaugat aceeasi sursa.

Brandul spaniol, care face parte din grupul Inditex, a fost deja aspru criticat in 2007 pentru comercializarea unei genti pe care era brodata o svastica. Zara s-a aparat atunci spunand ca nu a remarcat svastica de pe acea geanta, care era fabricata de unul dintre furnizorii sai.

Sursa foto: captura Twitter