1 Septembrie 2014

Operatiune de mentinere a pacii: ODKB-ul si alianta militara condusa de Moscova sunt pregatite pentru a ajuta Ucraina



Alianta militara a fostelor republici sovietice condusa de Moscova si ODKB-ul sunt pregatite pentru orice operatiune de mentinere a pacii, inclusiv in Ucraina.

Fortele de mentinere a pacii ale ODKB, alianta militara a fostelor republici sovietice condusa de Moscova, sunt pregatite pentru "orice operatiune de mentinere a pacii" inclusiv in Ucraina, a declarat vineri un oficial al organizatiei, citat de AFP, potrivit Mediafax.

Fortele Organizatiei Tratatului de Securitate Colectiva (ODKB), echivalentul NATO, "sunt pregatite sa participe la orice operatiune de mentinere a pacii", a declarat secretarul general al organizatiei, Nikolai Bordiuja, pentru agentia de presa rusa RIA Novosti. El a fost intrebat in legatura cu posibilitatea de a se recurge la fortele de mentinere a pacii in estul Ucrainei, devastat de o insurgenta a armatei proruse si unde Kievul si occidentalii au denuntat joi "incursiunea" trupelor rusesti. "Fortele de mentinere a pacii pot fi mobilizate pe teritoriile tarii membre si dincolo de acestea", a anuntat Bordiuja. ODKB include Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan, Kirgizstan si Tadjikistan.



Citeste si