Acordul ar putea fi anuntat oficial la inceputul saptamanii viitoare, potrivit surselor. Boening si Ryanair au refuzat sa comenteze. In iulie, Boeing a anuntat ca lucreaza la modificarea aeronavei 737 cu o singura punte, in care vrea sa inghesuie mai multe locuri, pentru a atrage operatorii low-cost care vor sa imbarce cat mai multi pasageri pe cursele pe distante scurte, relateaza Mediafax.

Avionul modificat, care va fi bazat pe modelul 737 Max 8, dotat cu motor nou, va transporta pana la 200 de persoane, a declarat Ray Conner, director general la divizia de aeronave comerciale a Boeing. Comercialiyarea noilor modele 737 este estimata sa inceapa in 2017.

Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa, intentioneaza sa isi extinda reteaua de zboruri si estimeaza ca va transporta in jur de 110 milioane de pasageri anual pana in 2019, de la 84,6 milioane de pasageri preconizati pentru anul acesta. Flota companiei include doar aeronave Boeing. In Romania, compania opereaza zboruri pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti.