Printul britanic, al patrulea in ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, a parut extrem de socat in momentul in care bodyguarzii sai au acordat primul ajutor atat taximetristului - care isi pierduse cunostinta si a fost scos din vehicul dupa interventia echipajelor de descarcerare -, cat si politistului motociclist, care a fost catapultat prin aer pe o distanta de aproximativ 9 metri.

Fotografiile facute dupa accident, care a avut loc in centrul Londrei, prezinta motocicleta politistului pur si simplu implantata pe jumatate in acel taxi - un automobil Toyota Prius alb -, in timp ce soferul acestuia zacea in interior lipsit de cunostinta si inconjurat de airbaig-uri, noteaza Mediafax.

Potrivit unui martor, automobilul Range Rover al printului, care il transporta pe acesta la un eveniment din cadrul "Invictus Games" in nordul Londrei, a parasit imediat locul accidentului. Soferul acestuia, actionand conform regulilor invatate in programele de pregatire contra atentatelor teroriste, a depasit in mare viteza cele doua vehicule avariate si a oprit la urmatorul semafor, aflat la o distanta de cateva sute de metri.

Printul Harry, ingrijorat dupa accident

Aceeasi sursa spune ca l-a vazut pe printul Harry, in varsta de 29 de ani, tinadu-si capul in maini, privind apoi in mod constant prin geamul din spatele automobilului catre cei doi barbati accidentati si afisand "o expresie ingrijorata". In noaptea de joi spre vineri, politistul din garda de securitate a printului a fost externat, iar autoritatile au anuntat ca soferul de taxi se afla la randul sau intr-o stare stabila.

Citeste si:

Politia metropolitana a anuntat ca a initiat o ancheta pentru a investiga circumstantele in care s-a produs acel accident. Potrivit unui biciclist, care a dorit sa ramana anonim, convoiul printului Harry, alcatuit din doua automobile Range Rover si patru politisti motociclisti, circula "cu o viteza incredibil de mare".

Potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere a traficului din Londra, taximetristul circula regulamentar, insa motociclistul din coloana printului Harry se afla pe banda gresita a drumului. Motocicleta sa avea farurile aprinse, insa sirena nu era pornita. Angajatii casei regale au confirmat informatia potrivit careia convoiul in care se afla printul Harry a fost implicat intr-un accident rutier, precizand cu aceasta ocazie faptul ca printul nu a fost ranit.

"A fost in mod evident un incident socant, dar printul s-a declarat multumit de faptul ca ofiterii de politie din convoi s-au oprit imediat si au acordat primul ajutor", a declarat o sursa din anturajul printului Harry. Un alt martor a declarat: "Politistii au fost fantastici si au intervenit imediat, acordandu-le primul ajutor ranitilor pana la sosirea ambulantelor".