"Este o provocare informationala, o alta dovada a politicii standardelor duble duse de Europa. Scopul acestei tehnici este sa incite Europa impotriva Rusiei", a afirmat deputatul rus Mihail Markelov, citat de Izvestia. "Cei vinovati trebuie pedepsiti", a adaugat el, conform Mediafax.

Conform cotidianului Izvestia, Markelov a trimis Serviciului federal pentru supravegherea comunicatiilor, informatiei si mass-media, precum si Parchetului General cereri pentru a verifica imaginile difuzate de Euronews la fiecare 30 de minute, pe data de 12 septembrie. Inregistrarea video prezinta fortele ucrainene de securitate tragand cu arma spre un portret al presedintelui rus Vladimir Putin, modificat pentru a semana cu Adolf Hitler.

Markelov considera ca aceste imagini au avut ca scop sa incite la ura si sa umileasca nu doar pe presedintele rus, ci intreaga populatie a Rusiei, care a trait ororile celui de-al Doilea Razboi Mondial. Postul de televiziune Euronews emite in 13 limbi diferite si este urmarit de 400 de milioane de clienti din 155 de tari.