Canada a impus sanctiuni economice impotriva a cinci companii producatoare de armament, dar si contra bancii rusesti Sberbank, vizata, de asemenea, de sanctiuni in Statele Unite. Ministerul canadian de Externe a anuntat ca Ottawa va interzice de acum "acordarea de imprumuturi cu date scandente de peste 30 de zile", cu scopul de a limita "si mai mult" accesul unor banci rusesti la pietele financiare. In plus, Ottawa a impus blocarea conturilor si interdictii de calatorie in Canada impotriva a patru militari rusi de rang inalt, astfel incat 61 de cetateni rusi sunt vizati de acum de sanctiuni canadiene.

O vara agitata: Canada adopta mai multe sanctiuni impotriva companiilor rusesti

In cursul acestei veri, Canada a adoptat mai multe sanctiuni impotriva unor companii rusesti ce activeaza in domeniile apararii, finantelor si energiei. Seful diplomatiei canadiene, John Baird, a anuntat, marti, ca tara sa va trimite 300 de observatori la alegerile legislative ucrainene din 26 octombrie.

Sanctiunile impuse Rusiei vin ca urmare a conflictului pe care Vladimir Putin l-a inceput in regiunea de est a Ucrainei.